Zeleninové rizoto
Čas prípravy: 25 minút/4 porcie
INGREDIENCIE:
⋅ 250 g ryže
⋅ 3 PL olivového oleja
⋅ 2 jarné cibuľky
⋅ 500 – 700 ml mäsového
alebo zeleninového vývaru
⋅ 1 ČL soli
⋅ 300 g špargle
⋅ 150 g hrášku
⋅ 150 g červenej papriky
⋅ 100 g zelenej fazuľky
⋅ 100 g bôbu
⋅ ¼ ČL mletej červenej papriky
⋅ 3-4 čerstvé vetvičky tymianu
⋅ 30 g masla
⋅ 50 g syra Grana padano
POSTUP:
Do veľkej rozpálenej panvice dajte olej. Potom pridajte najemno nasekanú jarnú cibuľku
a opekajte ju, kým nezmäkne. Pridajte pretlačený cesnak. Keď začne cesnak voňať, pridajte ryžu.
Za neustáleho miešania krátko opekajte.
Keď začne byť ryža priesvitná, prilejte 200 ml horúceho vývaru, premiešajte a ďalej varte.
Počas varenia miešajte ryžu a postupne pridávajte zvyšok horúceho vývaru. Keď bude ryža spolovice
uvarená, osoľte ju a postupne začnite pridávať ostatné ingrediencie, zelenú fazuľku, nakrájanú
červenú papriku, bôb, špargľu (nezabudnite odstrániť spodnú tvrdú časť) a hrášok.
Premiešajte, pridajte maslo a nastrúhaný syr Grana padano a opäť premiešajte.
Odstavte z plameňa, prikryte a nechajte odpočívať 2 minúty. Posypte lístkami tymianu a podávajte.
BILLA Grana
padano
***
BILLA BIO
basmati ryža
1 kg = 17,450 €
1 kg = 4,380 €
200 g
Cesnak
100 g
1 kg = 3,900 €
039
349
500 g
219
11