0
25
Moravská kuracia s paprikou
alebo Kežmarská hydinová sekaná 100 g
jednotková cena 2,50 EUR/kg
Ilustračné foto
Vysočina saláma 100 g
jednotková cena 5,50 EUR/kg
Ilustračné foto
0
Oravská slanina 100 g
jednotková cena 6,90 EUR/kg
V ponuke voľná alebo vákuovo balená
zlava do
25%
55
0
0
69
zlava do
36%
69
zlava do
zlava do
33%
43%
Malokarpatská saláma 100 g
jednotková cena 6,90 EUR/kg
R ECE P T | Pečené kuracie stehná s jablkami
Jednoducho výborná klasika,
ktorá nikdy neomrzí.
4 porcie
Čas prípravy: 60 minút
SUROVINY
POSTUP
4 kuracie stehná
4 plátky COOP sedliackej slaniny Tradičná kvalita
kurací vývar
COOP 100% jablková šťava Tradičná kvalita
COOP slnečnicový olej Tradičná kvalita
COOP čierne mleté korenie Dobrá cena
2 jablká
1 kg zemiakov
soľ
Zemiaky olúpeme a nakrájame na mesiačiky,
rovnako aj jablká zbavené jadrovníkov.
Kuracie stehná osolíme, okoreníme
a obalíme v slanine.
Do pekáča dáme trochu oleja, nasypeme
zemiaky s jablkami, ochutíme soľou,
pridáme obalené kuracie stehná
a podlejeme trochou jablkovej šťavy
a tiež vývaru.
Pekáč prikryjeme a pečieme pri 190 °C
asi 30 minút, potom pekáč odokryjeme
a dopekáme do chrumkava ešte ďalších
asi 15 až 20 minút.
Podávame ešte horúce, najlepšie so šalátom.