TIPY A RECEPTY TENNEKER
HOVÄDZIE + BRAVČOVÉ
Je toľko rôznych spôsobov grilovania mäsa, že je takmer nemožné si vybrať. Tu je niekoľko našich najoblúbenejších tipov.
Po zakúpení kvalitného mäsa často postačuje okorenenie trochou soli a čerstvo namletým čiernym korením po grilovaní.
Mimoriadnu arómu dodajú steakom, rebrám, špízom a pečienkam marinády a vlastné koreniace zmesi.
Príjemnú zábavu pri grilovaní!
Bravčové
SKRYTÝ FILET / SECRETO
Tento jemný kus mäsa sa
nachádza medzi šijou a lopatkou.
Secreto je dostatočne velký na to,
aby sa ho oplatilo odrezať, iba pri
ošípaných z dobrého chovu.
Dôkaz kvalitného mäsa!
BRAVČOVÉ RAMIENKO /
MRAMOROVANÉ MÄSO
Aj pri bravčovom je tajným tipom
mramorované mäso. Nie každý
mäsiar je ochotný vydať aj tajne
ukryté najlepšie kusy. Ale ked
sa k nim človek dostane, získa
nádherný kus aromatického
mäsa na krátke grilovanie.
BOSTON BUTT
V USA patrí bravčové ramienko
k BBQ klasike. Jeho výrazné
mramorovanie je zárukou šťavnatej
chuti. Preto je tento druh mäsa
známy tiež ako trhané bravčové".
Pri pomalej príprave pri nízkej teplote
sa mäso jemne rozpadá na jednotlivé
vlákna. Možno z neho ale úžasne
pripraviť aj akýkoľvek druh
steaku a špízu. Lahodnú bodku
mäsu dodá marináda.
Má výrazné mramorovanie
a je veľmi aromatický. Čas grilovania
len jedna alebo dve minúty z každej
strany a potom nechať dôjsť na
chladnejšom mieste.
BRAVČOVÉ LÍČKO
Líčka sú kompaktný kus mäsa
s nezameniteľnou chutou.
Možno ich pripravovať rovnakým
spôsobom ako steaky alebo
pomalým údením v udiarni.
CHRBÁT
Jemný a chudý kus mäsa.
Nemal by sa pripravovať na
príliš veľkom žiari ani príliš dlho,
potom ide o vhodnú alternatívu
ku krkovičke.
BRAVČOVÝ PUPOK
Pupok je podceňovaný kus mäsa.
Vďaka svojej tukovej vrstve
patrí k najaromatickejším
častiam bravčového.
A ak nemáš rád mastné,
môžeš ho jednoducho odrezať.
Chrbát
Filet
Boston butt
Baby rebierka
Mramorované mäso
Spare ribs
Čelusť
St. Louis cut
Bravčový pupok
HORNBACH.SK/TENNEKER
7
Secreto