jahody
Jedna porcia jahôd (cca 8 ks) dokáže pokryť
viac ako 100 % dennej požadovanej dávky
vitamínu C. Okrem toho sú jahody zdrojom
dalších vitamínov ako áčko, béčko, éčko.
Dôležitou súčastou jahôd sú rastlinné pigmenty
(polyfenoly), ktoré majú výrazný antioxidačný
účinok. Konzumácia jahôd má pozitívny vplyv
na nervovú sústavu, žalúdočnú flóru aj kosti.
Na zaváranie treba použit iba zdravé
a dokonale dozreté jahodové plody.
Pozor na prezreté, popučené
a inak poškodené jahody.
Čerstué
zo Slovenska
-25%
0,79
Do pohárov sa vkladajú jahody očistené, zbavené
stoniek, lístkov a opláchnuté pod studenou vodou.
Jahody domáce
100 g
(= 1 kg 5,90)
0,59
2
Predaj len v obvyklom množstve pre jednu domácnost. Niektoré výrobky môžu byt v ponuke iba do vypredania zásob.