"
jahodový džem
s čili papričkami a medorkou
INGREDIENCIE:
1 kg jahôd
1 malá čili paprička
500 g želírovacieho cukru 2:1
1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru
1 dl tuzemského rumu
pár listov medovky
1 ČL nahrubo mletého čierneho
korenia
SSS
PRÍPRAVA:
DOO
Jahody umyjeme,
necháme oschnúť,
potom očistíme.
Polovicu rozmixujeme,
zvyšok nakrájame
na kúsky. Čili
papričku vyčistíme
a zbavíme zrniečok, jemne
nasekáme a pridáme so
zázvorom k jahodám, pridáme
rum a nadrobno nakrájanú
medovku. Prisypeme želírovací
cukor 2:1.
Za stáleho miešania privedieme
do varu. Varíme 7 minút, potom
vyskúšame hustotu džemu.
Nakoniec okoreníme čiernym korením.
Horúci džem plníme do pohárov a dobre uzavrieme.
2
00000
10000
000000
cept pripravil Peter V
Čerstvé
zo Slovenska
-30%
Jahody
slovenské
100 g
0,69
(= 1 kg 6,90)
Predaj len v obvyklom množstve pre jednu domácnosť. Niektoré výrobky môžu byť v ponuke iba do vypredania zásob.
0,99