baklažánová
nátierka
sparadajkami
INGREDIENCIE:
4 baklažány
2 žlté cibule
4 strúčiky cesnaku
3 paradajky
sol
čierne korenie
čili
citrónová šťava
olivový olej
mäta na ozdobenie
SSS
PRÍPRAVA:
DOO
Na oleji speníme cibuľku nasekanú
nadrobno a pridáme baklažán
nakrájaný na kocky. Osolíme,
okoreníme, pridáme čili podľa chuti
a pretlačený cesnak. Podusíme,
kým baklažán zmäkne a pridáme
paradajky nakrájané na malé kocky.
Pokvapkáme citrónovou šťavou
a dochutíme. Horúcu nátierku plníme
do vysterilizovaných pohárov a pevne
uzavrieme. Ak chceme, aby bola extra
jemná, môžeme ju pred podávaním
rozmixovat, natrieme ju na pečivo
a ozdobíme mätovými lístkami.
14
PRÍPRAVA
Ostrý kuchynský nôž
potrebujeme na odstránenie
stonky baklažánu.
Táto časť je zvyčajne
tvrdá, húževnatá
a nepoužíva sa
pri varení.
Recept pripravil Peter Varg
-28%
2,49
1,79
Baklažán
1 kg
Predaj len v obvyklom množstve pre jednu domácnost. Niektoré výrobky môžu byt v ponuke iba do vypredania zásob.