nakladaný
ázijský zázvor
INGREDIENCIE:
TIP
340 g čerstvého zázvoru
21 g morskej soli
120 ml ryžového octu
235 ml vody
21 g kryštálového cukru
2 reďkovky
Nakladaný zázvor sa dá
použiť ako dochucovadlo
do polievok, na ryžové
rezance a všade tam,
kde chcete dosiahnuť
autentickú chuť Ázie.
SSS
PRÍPRAVA:
DOO
Zázvor očistíme a nakrájame
nožom na čo najtenšie
plátky. Na rovnako tenké
plátky nakrájame aj umyté
reďkovky. V miske zmiešame
zázvor a soľ a necháme
odpočívať 35 minút.
Ocot, vodu a cukor spolu
zmiešame v menšom hrnci
a privedieme do varu.
Varíme, kým sa cukor celkom
rozpustí. Do zaváracích
pohárov poukladáme zázvor
a reďkovky a zalejeme zmesou cukru,
vody a octu tak, aby bola zelenina
celkom ponorená. Poháre dobre zatvoríme
a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou
do 2/3 výšky pohára a zakonzervujeme
pri 80 °C 20 minút.
10
-28%
4,89
Recept pripravil Pán Tymián
Zázvor
1 kg
3,49
Predaj len v obvyklom množstve pre jednu domácnosť. Niektoré výrobky môžu byť v ponuke iba do vypredania zásob.