Prelistujte si tento leták obchodu Kaufland platný od 2.1.2023 do 31.1.2023 a pozrite si najnovšie akcie. Na strane 24 aktuálneho akciového letáku nájdete najlepší tovar z kategórie Hypermarkety a Supermarkety. Tento leták predajne Kaufland ponúka zľavy na viac ako 121 produktov a získate tak najlepšiu cenu za produkty, ktoré radi kupujete! Ak chcete ušetriť pri nasledujúcom nákupe v obchode Kaufland, nezabudnite si prelistovať celý leták od strany 1 až po stranu 24. Na aktuálnej strane nájdete akcie na -, však Kaufland v celom letáku ponúka zľavy na veľa ďalších produktov, ako napríklad hrášok, špenát, mrazená zelenina, paradajková omáčka, take it. veggie. Ak chcete nakupovať múdro a ušetriť pri nasledujúcom nákupe v obchode Kaufland, nepremeškajte najnovší akciový leták plný výborných cien a úžasný zliav. Navštevujte stránku Kompas Zliav každý deň, aby ste určite nepremeškali výborné akcie ponúkané vašimi obľúbenými predajcami.
16
FRANCÚZSKE
ZEMIAKY
podľa vzoru
starých mám
INGREDIENCIE:
• 800 g zemiakov typu C
• 2 PL slnečnicového oleja
• 500 ml K-take it veggie
sójovej smotany
na varenie
• 30 g kukuričného škrobu
• 3 PL lahôdkového droždia
• 1 ČL soli
• 150 g K-take it veggie
údeného tofu
na
prípravu
receptu
NÁJDETE
v tomto
letáku
L
PRÍPRAVA:
Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. Na tento
recept sa hodia mladé čerstvé zemiaky - sú šťavnatejšie.
Ak mladé zemiaky práve nemáme, plátky krájame najtenšie,
ako sa dá. Nakrájané plátky zemiakov zalejeme olejom a dobre
premiešame tak, aby ním boli pokryté všade a rovnomerne.
V miske zmiešame sójovú smotanu na varenie so soľou
a lahôdkovým droždím. Aby sa smotana správne upiekla,
zahustíme ju kukuričným škrobom. Údené tofu nakrájame
na tenké plátky a ak máme čas, tak ho krátko opečieme
dozlata z každej strany, aby sme zintenzívnili jeho chut.
Pripravíme si zapekaciu misku s rozmerom cca 25 x 17 cm.
Ak by bola miska výrazne väčšia, pripravíme si viac surovín.
Zemiakmi vykúpanými v oleji vyložíme dno zapekacej misky.
Druhú vrstvu vytvoríme z asi 6 plátkov tofu (nemusíme ho
ukladať rovnako nahusto ako zemiaky). Prvé dve vrstvy
zalejeme naberačkou smotany. Pokračujeme
vo vrstvení striedaním vrstiev zemiakov, tempehu
a smotany, kým zapekaciu misu vyplníme. Hornú
vrstvu výdatne zalejeme smotanou a zakryjeme
alobalom. Francúzske zemiaky pečieme v rúre
pod alobalom na 180 °C asi 45 minút.
Potom odoberieme alobal a pečieme asi 30
minút pod grilom. Horná vrstva zemiakov takto
chytí chrumkavo zlatú farbu. Po vybratí z rúry
skontrolujeme, či sú zemiaky naozaj prepečené
a smotana hustá. Ak sa tak stalo, francúzske
zemiaky necháme trochu vychladnúť a sú
pripravené na servírovanie.
Recept pripravila Surová dcérka
Predaj len v obvyklom množstve pre jednu domácnosť. Niektoré výrobky môžu byť v ponuke iba do vypredania zásob.
"