VEGGIE KUCHÁRKA
OD PONDELKA 2. 1.
8
DEMIKÁT
BRYNDZOVÁ
POLIEVKA
podľa vzoru
starých mám
PRÍPRAVA:
V polievkovom hrnci na zohriatom
oleji opražíme nadrobno nakrájanú
cibuľu. Pražíme ju asi 10 minút, potom
na 1 minútu pridáme nadrobno
nastrúhaný cesnak. Následne
prisypeme aj nadrobno nakrájané
zemiaky, potom všetko zalejeme
zeleninovým vývarom. Do hrnca
prihodíme aj bobkové listy, mletú
rascu, údenú papriku, soľ a čierne
korenie. Demikát takto varíme asi
10-15 minút na strednom ohni, kým
zemiaky zmäknú. Do hrnca pridáme
aj nakrájané tofu a lahôdkové
droždie, zároveň vyberieme bobkový
list a všetko rozmixujeme tyčovým
mixérom dohladka. Na záver
polievku dochutíme citrónovou
štavou a okoreníme podľa chuti
soľou. Množstvo soli záleží od slanosti
vývaru. Môžeme pridať aj viac citróna
či lahôdkového droždia podľa chuti.
Recept pripravila Surová dcérka
na
prípravu
receptu m
NÁJDETE
v tomto
letáku
Polievku
podávame
s plátkami opečeného
údeného tempehu,
pažítkou
a čerstvým
chlebom.
INGREDIENCIE:
• 2 PL slnečnicového oleja
• 150 g cibule
• 5 g cesnaku
• 600 g očistených
zemiakov typu C
• 11 zeleninového vývaru
• 2 bobkové listy
• ½ ČL mletej rasce
• ¼ ČL mletej údenej papriky
• 1½ ČL soli
štipka čierneho korenia
• 200 g K-take it veggie
bieleho tofu
• 3 PL lahôdkového droždia
• 1 PL citrónovej šťavy
Predaj len v obvyklom množstve pre jednu domácnost. Niektoré výrobky môžu byt v ponuke iba do vypredania zásob.