kuchyna
lidla.sk
Martin Pyco Rausch
BANÁNOVÉ PALACINKY
РОСЕТ РORCIt: 8
ČAS PRÍPRAVY: 1 hodina
POTREBUJEME: sekací mixér, sitko, metličku, panvicu na palacinky,
kuchynské papierové utierky, pučidlo na zemiaky
SUROVINY:
POSTUP:
Palacinky:
Palacinky:
Plnka:
• 2 (prezreté) banány
• 1 vajce
• olivový olej Primadonna
• 1 lyžica agávového
sirupu Maribel
Banány, vajce, dve lyžice olivového oleja,
agávový sirup a štipku soli rozmixujeme dohladka.
Vmiešame do preosiatej múky so sódou
a postupne primiešame aj kokosové mlieko.
Cesto odložíme aspoň na polhodinu
do chladničky.
Banány roztlačíme pučidlom na zemiaky.
Potom vymiešame kakao a javorový sirup.
Pridáme arašidové maslo, štipku mletej škorice
a na záver zriedime kokosovým mliekom.
Odložíme aspoň na 15 minút do chladničky.
Palacinky naplníme vychladenou zmesou
a zvinieme alebo poskladáme.
• štipka soli Castello
• 160 g hladkej múky Belbake
• 1 lyžička sódy bikarbóny
• 250 ml kokosového
mlieka Freshona
Ak je cesto po vychladnutí príliš riedke
alebo husté, môžeme podľa potreby
priliať mlieko či prisypatť múku.
tip!
Servírovanie:
Palacinky pečieme na panvici s nelepivým
povrchom, ktorý potrieme naolejovaným
obrúskom, asi 2 - 3 minúty z každej strany.
Z cesta môžeme pripraviť aj lievance,
ktoré servírujeme napríklad s horúcou
malinovou či čučoriedkovou omáčkou.
Banánové palacinky podávame posypané
mandlovými lupienkami, s plátkom banána,
poliate javorovým sirupom alebo dozdobené
šlahačkou, s čerstvým ovocím, či posypané
škoricou alebo práškovým cukrom.
Plnka:
Cip!
• 2 banány
• 2 lyžice kakaa Castello
• 2 lyžice javorového
sirupu Castello
• 4 lyžice arašidového
masla Mister Choc
• štipka mletej škorice Kania
• 50 ml kokosového
mlieka Freshona
Servírovanie:
• mandlové blanšírované
plátky Belbake
• banán
• javorový sirup Maribel
• šlahačka Pilos
LIDL
REGIÓN SK - 10/2021
Ponuka tovaru plati do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.