Marcel Ihnačák
kuchyna
lidla.sk
PLNENÉ BRAVČOVÉ KAPSY
LIDL
SO SYROM A SUŠENOU ŠUNKOU
sprichutou
leta:
РОСЕТ РORCIt: 2
ČAS PRÍPRAVY: 45 minút
POTREBUJEME: potravinársku fóliu, tíčik na mäso, špáradlá,
gril s pokrievkou, kuchynské papierové utierky, kliešte na obracanie
SUROVINY:
POSTUP:
• 400 g bravčového
Z mäsa odkrojíme dva tenké plátky, ktoré
pod fóliou naklepeme. Potom ich osolíme,
okoreníme a posypeme tymianom. Poukladáme
na ne šunku, nivu a nasekané vnútorné jemné
dve stonky zeleru.
V mise zmiešame slivky nakrájané na menšie
kúsky, fenikel na rezance, papričku zbavenú
jadierok na jemno, červenú cibuľu na prúžky
a jednu stonku zeleru na drobno. Pokvapkáme
olejom, osolíme, okoreníme a dochutíme
štavou z polovice citróna. Pridáme šalátové
listy, mandle, bazalku a zlahka premiešame.
stehna bez kosti
• morská soľ
v mlynčeku Kania
• čierne korenie
v mlynčeku Kania
tip!
Ak chceme použiť hrubšie stonky zeleru,
tak ich najprv škrabkou ošúpeme.
čerstvý tymian
Kapsy pevne zabalíme a uzatvoríme
špáradlami. Rošt rozpáleného grilu potrieme
olejom a kapsy grilujeme v zatvorenom grile
z oboch strán asi 8 minút dozlatohneda.
Pred dokončením ich pokvapkáme olejom
a štavou z polovice citróna.
4 plátky sušenej
šunky Dulano
Servírovanie:
Z mäsa odstránime špáradlá a kapsy prekrojíme
na polovicu. Servírujeme so slivkovým šalátom.
Na záver môžeme pokvapkat olejom.
• 100 g syra niva Slovenskô
3 stonky stonkového zeleru
• olivový olej Primadonna
• štava z 1 citróna
4 slivky/blumy/ringloty
• 1 fenikel
• 1 štiplavá paprička
• 1 červená cibula
• 1 hrsť šalátu mix
• 1 lyžica mandľových
blanšírovaných plátkov
Belbake
• 1 hrsť čerstvej bazalky
GMO
FREE
EPOA
CMO
NIVA
Niva
150 g
od
150
pondelka
do nedele
089
9. - 15. 8.
(100 g=0,59)
Ponuka tovaru plati od 9.8. do 15. 8. 2021a lebo do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny si bez dekorácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len vobvyklom množstve.
中)
XXL