kuchyna
lidla.sk
Martin Pyco Rausch
CUKETOVÝ KOLÁČ
LIDL
POČET PORCIÍ: 25
POTREBUJEME: metličku, sitko, strúhadlo,
ČAS PRÍPRAVY: 1 hodina
zapekaciu misu s rozmermi cca 31 x 25 cm, papier na pečenie
SUROVINY:
POSTUP:
• 4 vajcia
• 120 g kryštálového
Vajcia spolu s cukrom a štipkou soli vymiešame
metličkou do peny. Za stáleho miešania
postupne zapracovávame najprv olej a potom
aj smotanu.
Potom povrch koláča rovnomerne polejeme
javorovým sirupom a vložíme ešte na dalších
10 minút do rúry s teplotou 180 °C. Ihneď
po dopečení posypeme mletou škoricou.
cukru Belbake
soľ Castello
• 6 lyžíc olivového
oleja Primadonna
Preosiatu múku zmiešame s kypriacim
práškom, kurkumou a mletým kardamómom.
Sypkú zmes postupne primiešame k tekutej.
Kurkuma a kardamóm urobia z koláča
voňavý a farebný zákusok, ktorý je po
upečení tak štavnatý, že žiadnu polevu
či ozdobu už nepotrebuje. Napriek tomu
ho však môžeme podávať s lahkým
citrónovým či jahodovým sorbetom
alebo lyžicou šľahačky. Chutovo je
ideálny k ladovej káve so škoricou.
tip!
• 100 ml smotany
na šlahanie Pilos (33 %)
Cukety a banán nastrúhame na hrubo a spolu
s citrónovou kôrou dôkladne premiešame.
Zmes spojíme s pripraveným základom cesta.
• 240 g polohrubej
múky Belbake
• 12 g kypriaceho prášku
do pečiva
Cestom naplníme zapekaciu misu vystlanú
papierom na pečenie a povrch zarovnáme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne
• 1 lyžička kurkumy
• ½ lyžičky mletého
40 minút.
kardamómu
• 320 g cukety
•1 zrelý banán
• 1 citrón
• 4 lyžice javorového
sirupu Maribel
• mletá škorica Kania
LIDL
REGIÓN SK - 32/2021
Ponuka tovaru plati do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDLsivyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.