Veronika Bušová
á
FIT JOGURTOVÉ NANUKY
Y
S DOMÁCOU MALINOVOU
U
GRANOLOU
U
POČET PORCIÍ: 8
ČAS PRÍPRAVY: 1 hod. 20 min.
ČAS MRAZENIA: ideálne cez noc
SUROVINY:
POTREBUJEME: metličku, hliníkovú tácku alebo plech vhodný na gril,
ril,
gril s pokrievkou, pučidlo, formu na nanuky
POSTUP:
Malinová granola:
Malinová granola:
• 1 banán
Ošúpaný banán vidličkou popučíme
a zmiešame s olejom, medom, škoricou
a štipkou soli. Potom zapracujeme aj ovsené
vločky, slnečnicové semienka, tekvicové
jadierka a mandľové plátky.
Nakoniec opatrne vmiešame maliny.
Zmes rovnomerne nanesieme na plech
a za občasného premiešania grilujeme
v zatvorenom grile približne 20 minút.
Potom necháme dôkladne vychladnúť.
• 30 g slnečnicového
oleja Vita D´or
• 30 g medu
• ½ lyžičky mletej škorice Kania
• štipka soli Castello
• 100 g celých ovsených
vločiek Crown Field
• 20 g slnečnicových
semienok Alesto
Granolu môžeme upiecť aj v rúre.
• 20 g nesolených tekvicových
jadierok Alesto
Nanuky:
• 50 g blanšírovaných
mandľových plátkov Alesto
Jogurt zmiešame s polovicou medu
a granolou. Zmesou naplníme nanukovú formu.
Plnenie si zjednodušíme použitím
cukrárskeho vrecka.
• 100 g malín
(čerstvé alebo mrazené)
Do každého nanuku zapichneme lyžicu alebo
paličku a povrch zarovnáme. Nanuky mrazíme
aspoň 4 hodiny, ideálne do druhého dňa.
Aby sa zamrznuté nanuky ľahšie
vyberali, kastról napustíme horúcou
vodou a na chvíľu doň vložíme
nanukovú formu. Keď nanuky povolia,
môžeme ich opatrne vytiahnuť.
Malinová omáčka:
Pár malín si odložíme na ozdobu. Ostatné
zmiešame so zvyšnou polovicou medu
a popučíme.
Servírovanie:
Nanuky prelejeme omáčkou, dozdobíme
malinami a lístkami mäty.
Ešte potrebujeme:
• 400 g jogurtu gréckeho typu
Pilos
• 80 g medu
• 200 g malín
(čerstvé alebo mrazené)
• čerstvá mäta
cena za 1 kg
-46%
1.29
0
69
Banány
od
pondelka
do stredy
23. – 25. 8.
Ponuka tovaru platí od 23. 8. do 25. 8. 2021 alebo do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.
REGIÓN SK – 34/2021
17