Martin Pyco Rausch
BAKLAŽÁNOVÁ NÁTIERKA
BABA GANOUSH
POČET PORCIÍ: 1
ČAS PRÍPRAVY: 50 minút
SUROVINY:
• 2 baklažány
• olivový olej Primadonna
• 2 strúčiky cesnaku
• šťava z ½ citróna
• štipka mletej rasce Kania
• 2 lyžice sezamovej
pasty - tahini
• morská soľ
v mlynčeku Kania
• čerstvá petržlenová vňať
REGIÓN SK – 35/2021
POTREBUJEME: zapekaciu misu, sekací mixér
POSTUP:
Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovice
a rezom nahor uložíme do zapekacej misy.
Vrch potrieme olejom a pečieme v rúre
vyhriatej na 190 °C približne 45 minút.
Upečené a vychladnuté baklažány zbavíme
šupky a dužinu premiestnime do širšieho
kuchynského mixéra. Pridáme strúčiky cesnaku,
citrónovú šťavu, štipku mletej rasce
a rozmixujeme dohladka. Na záver pridáme
do mixéra aj sezamovú pastu – tahini, štipku
soli a ešte raz premixujeme.
Pozri si ako pripraviť domácu sezamovú
pastu.
Servírovanie:
Baklažánovú nátierku rozotrieme na tanier,
polejeme olejom a posypeme nasekanou
petržlenovou vňaťou. Môžeme dozdobiť
sezamom, zrnkami maku alebo čili.
Baklažánová nátierka Baba Ganoush
je vhodná ako predjedlo alebo chuťovka
studenej kuchyne. Môžeme ju servírovať
s chrumkavými hriankami, zeleninovým
šalátom, olivami alebo si k nej upiecť
nakrájanú tortillu s mletou paprikou.
Ponuka tovaru platí do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.