kuchyna
lidla.sk
Martin Pyco Rausch
GRÉCKY JOGURT
S HRUŠKAMI
POČET PORCIÍ:4
ČAS PRÍPRAVY:40 minút
POTREBUJEME: strúhadlo, sitko, 4 širšie poháre alebo dezertné misky
SUROVINY:
POSTUP:
Širšie poháre alebo dezertné misky plníme
striedavo vrstvou vychladnutých hrušiek
a vrstvou hustého gréckeho jogurtu.
Zopár kúskov hrušiek odložíme na záverečné
zdobenie. Povrch naplnených pohárov
zarovnáme a po lejeme vychladnutou
a precedenou šťavou. Vložíme ich aspoň
na hodinu do chladničky, kde ich aj nes kôr
skladujeme.
4 hrušky
Hrušky zbavené stopky a jadrovníka pokrájame
na menšie kocky. V panvici rozto píme maslo
a pridáme očistený a najemno nastrúhaný
zázvor. Miešame pri miernej intenzite približne
3 minúty. Zázvorsa zohreje, zmäkne a uvolní
do masla vôňu aj chut. Pridáme med
a miešame dalšie 2 - 3 minúty, až kým sa celý
základ zmení na zlatistú bublajúcu penu.
30 g mas la Pilos
•40g čerstvého zázvoru
90 g medu
• 1 lyžička mletej š korice Kania
• 700 g gréckeho jogurtu Pilos
15 g kešu orechov Ales to
Je dôležité vyvarovať sa príliš prudkému
ohrievaniu.
Základ posypeme škoricou, premiešame
a ihned pridáme do panvice aj po krájané
hrušky. Dôkladne všetko spolu zmiešame,
prikryjeme pokrievkou a dus íme 10 20 minút
podľa tvrdosti hrušiek. Necháme čias točne
vychladnúť a potom scedíme cez sitko
a necháme odtiect (štavu odložíme na neskôr).
Servírovanie:
Poháre servírujeme posypané mletými alebo
strúhanými kešu orechmi a dozdobené kúskamni
hrušiek.
Na dno pohárov môžeme pridať aj
rozdrvené sušienky a maslo môžeme
nahradit kokosovým olejom.
Namiesto hrušiek môžeme použiť
aj broskyne, marhule či jablká.
Podła typu ovocia prispôsobfme
čas tepełnej úpravy.
REGIÓN SK - 36/2021
Ponuka tovar u plari do vypradaniazásob.Chybyv tlačivyhradené Cenysúbezde korácie. Firma LIDLsivyhradzuje práo zmienvbaleniachavariantoch ponúkané ho tovaru. Odbermožný knvobyykbmm nožstve.