Veronika Bušová
kuchyna
lidla.sk
SLADKÁ OMELETA SO SLIVKAMI
РОСЕТ РORCI: 2
POTREBUJEME: zapekaciu misu, mixér na šlahanie, sitko, panvicu
s nelepivým povrchom sekací mixér, okrúhlu formu s vlnitým okrajom
a vyberatelným dnom (priemer 22 cm), metličku, robot s nadstavcom
metlička a lopatka
ČAS PRÍPRAVY: 35 minút
SUROVINY:
POSTUP:
Pečené slivky:
a preosiatu múku s práškom do pečiva. Obe
vaječné zmesi opatrne zmiešame,
aby nestratili objem. Omeletu opekáme
na miernom ohni na rozohriatej panvici
s olejom z oboch strán do zlatista.
Pečené slivky:
Umyté slivky rozpolíme, zbavíme kôstky
a reznou stranou hore uložíme do zapekacej
misy. Na vrch poukladáme plátky citróna,
posypeme štipkou škorice, zalejeme vínom
a medom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C
približne 15 minút do mäkka. Potom
necháme vychladnút.
15 sliviek
1 citrón
• štipka mletej škorice Kania
• 50 ml červeného vína
• 80 g medu
Servírovanie:
V jednej miske vyšlaháme žítky s polovicou
cukru do hustej svetlej peny. V druhej miske
vyšlaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou
soli do tuha. Kžítkom ručne primiešame mlieko
Čerstvo upečenú omeletu naplníme
jogurtom a pečenými slivkami. Dozdobíme
sekanými orechmi a cukrom.
Omeleta:
• 2 vajcia
30 g kryštálového cukru
Belbake
štipka soli Kania
• 80 ml mlieka Pilos (3,5 %)
60 g hladkej múky Belbake
•1 lyžica kypriaceho prášku
do pečiva Belbake
• 50 ml slnečnicového
oleja Vita D'or
Servírovanie:
• 100 g jogurtu gréckeho
typu Pilos
50 g vlašských orechov Alesto
50 g práškového cukru Belbake
od
pondelka
do nedele
27.9.-3.10.
20 kusov
179
(1kus=0,09)
Vajcia “M"
Pornuka tovaru platí od 27. 9.do 3. 10. 2021 alebo do vypredania zásob.Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleníach a varlantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.
REGIÓN SK - 39/2021