Lidl leták - 27.9.2021 - 3.10.2021 - NEPLATNÝ LETÁK - str. 32 *

thumbnail - Leták Lidl - 27.9.2021 - 3.10.2021 - Produkty v akcii - žemľa, pečivo, Pilos, syr, maslo, cukor, soľ, mak, instantné droždie, rasca, koreniny, slnečnicové semienka, pohár, lyžica, papier na pečenie. Strana 32.
32 / 36

* Platný v týchto predajniach Lidl

Zobraziť ďalšie

Produkty v tomto letáku

 
Martin Pyco Rausch MINI ŽEMLE LIDL kuchyna lidla.sk РОСЕТ РORCIt: 14 ČAS PRÍPRAVY:1 hod. 10 minút POTREBUJEME: kuchynskú utierku, okrúhlu formičku alebo pohár s priemerom cca 6,5 cm, obracačku, velký plech, papier na pečenie SUROVINY: POSTUP: • 420 g hladkej múky Belbake (+ na pomúčenie) V hrnčeku zmiešame lyžicu múky, cukor, sušené droždie a pár lyžíc teplej vody. Necháme 10 minút postáť. Do preosiatej múky urobíme jamku, do ktorej vlejeme obsah hrnčeka. Pridáme lyžičku soli, zmäknuté maslo a postupne za stáleho zapracovávania prilievame 270 ml teplej vody. Varechou alebo ručne miesime 8 - 10 minút, až kým získame kompaktné cesto. Cesto pomúčime, prikryjeme a necháme polhodinu postáť, resp. kým získa dvojnásobný objem. Cesto opatrne roztiahneme na pomúčenej doske. • 8 g sušeného droždia • 270 ml teplej vody • 1 lyžica kryštálového cukru na plech s papierom na pečenie. Môžeme ich posypať hrubou solou, makom, sezamom, slnečnicovými semienkami, syrom alebo rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C približne 11 – 13 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. Belbake Pre intenzívnejšiu chuť a farbu ich môžeme v závere pečenia potrieť vajíčkom alebo roztopeným maslom. Z cesta môžeme vytvarovať aj žemle menších či väčších rozmerov, adekvátne tomu však prispôsobíme čas a intenzitu pečenia. Z cesta rovnako pripravíme aj tradičné ovarené praclíky. tip! • 1 lyžička soli Castello • 30 g masla Pilos • 1,5 I vody • 80 g sódy bikarbóny Hrúbka cesta by mala byť približne 3 - 4 cm (čím hrubšie cesto, tým vyššie žemle upečieme). tip! Posýpka: • mak Belbake • celá rasca Kania • slnečnicové semienka Alesto Okrúhlou formičkou alebo pohárom s pomúčeným okrajom vykrojíme z cesta žemle. Odrezky opäť spracujeme. V užšom a vyššom hrnci privedieme do varu 1,5 I vody. Pridáme sódu bikarbónu a postupne vo vode vyvaríme všetky žemle. Každú varíme len približne 20 sekúnd a obracačkou otočíme. Vyvarené a odkvapkané žemle uložíme Servírovanie: Mini žemle skvelo chutia ako raňajkové pečivo s maslom a domácou marmeládou. Prípadne ich môžeme naplniť zeleninou a syrom ako obložené žemle. • sezam syr Pilos • hrubá sol LIDL REGIÓN SK - 39/2021 Ponuka tovaru platí do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.

Ďalšie letáky Lidl

Najnovšie letáky