Martin Pyco Rausch
SLIVKOVÉ LIEVANCE
S OMÁČKOU
POČET PORCIÍ: 14
ČAS PRÍPRAVY: 30 minút
SUROVINY:
• 620 g sliviek
• 1 stonka čerstvej bazalky
• 1 stonka čerstvej mäty
• šťava z ½ citróna
• 100 g kryštálového
cukru Belbake
• 120 ml vody
• 2 vajcia
• 180 g hladkej múky Belbake
• 1 lyžica kypriaceho prášku
do pečiva Belbake
• 50 ml mlieka Pilos
• štipka soli Kania
POTREBUJEME: sitko, sekací mixér, metličku, panvicu na lievance
POSTUP:
Odkôstkované slivky pokrájame nadrobno.
Na prípravu cesta odložíme 240 g.
Ostatné zmiešame v menšom hrnci
s posekanými bylinkami, citrónovou šťavou,
kryštálovým cukrom a vodou.
Varíme približne 15 minút.
Panvicu potrieme olejom alebo maslom
a lievance opekáme 2 – 3 minúty z každej
strany.
Medzitým odložených 240 g sliviek
rozmixujeme do hladka. Pridáme dva žĺtky
a tekutú zmes pomaly zapracujeme
do preosiatej múky s kypriacim práškom.
Potom zriedime mliekom.
Slivkové lievance polejeme horúcou alebo
vychladnutou omáčkou, posypeme škoricou
a môžeme doplniť aj medom, bylinkami,
jogurtom či šľahačkou.
Bielky so štipkou soli a práškovým cukrom
vyšľaháme do tuhého snehu, ktorý nakoniec
vmiešame do pripraveného cesta.
Servírovanie:
Slivky môžeme nahradiť aj ringlotami
či nektárinkami. Cesto na lievance
môžeme skladovať v chladničke aj
do nasledujúceho dňa. Pred pečením
podľa potreby pridáme sódu, mlieko
alebo múku.
• 1 lyžica práškového
cukru Belbake
• rastlinný olej Vita D´or
alebo maslo Pilos
(na potretie panvice)
• mleté škorica Kania
REGIÓN SK – 40/2021
Ponuka tovaru platí do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.