Marcel Ihnačák
kuchyna
lidla.sk
PEČENÁ KAČKA
S JABLKOVOU OMÁČKOU
POČET PORCIÍ: 4 - 6
ČAS PRÍPRAVY: 2 hod. 15 min.
POTREBUJEME: veľký plech
SUROVINY:
POSTUP:
V stredne veľkom kastróle roztopíme 50 g
masla. Potom prisypeme cukor a na miernom
ohni rozpustíme. Pridáme nakrájané jablká,
premiešame a varíme. Po chvíli pridáme
zvyšných 50 g masla a zalejeme citrónovou
štavou. Pod pokrievkou dusíme asi 30 minút,
kým sa jablká rozvaria.
Pečená kačka:
Pečená kačka:
• 1 celá kačka bez drobov
Kačicu ideálne deň vopred osolíme a necháme
ju odležať v chladničke. Na druhý deň ju
preložíme na plech, okoreníme a do vnútra
vložíme vetvičky tymianu. Kačku obložíme
tymianom, cibulami nakrájanými na väčšie
kusy, podlejeme vínom a vodou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne
1,5 - 2 hodiny. Kačku počas pečenia pravidelne
polievame výpekom a podľa potreby prilejeme
aj vodu, aby po upečení zostala štavnatá.
• morská soľ
v mlynčeku Kania
čierne korenie
v mlynčeku Kania
• 1 hrsť čerstvého tymianu
• 2 cibule
• 200 ml bieleho suchého vína
• 150 ml vody
Servírovanie:
Na rozohriatej suchej panvici ohrejeme lokše
z obidvoch strán.
Kačku naporciujeme na 4 - 6 porcií a očistíme
od tymianu. Servírujeme spoločne s lokšami,
jablkovou omáčkou a miešaným šalátom, ktorý
pokvapkáme citrónovou štavou a olejom.
Jablková omáčka:
Jablková omáčka:
• 500 g jabík
• 100 g masla Pilos
2 lyžice trstinového cukru
V približne v polovici času pečenia jablká
ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame
na tenké plátky.
Belbake
štava z 2 citrónov
Servírovanie:
• 10 lokší
• 2 hrste šalátu mix
štava z ½ citróna
• olivový olej Primadonna
cena za kg
-44%
od pondelka
do nedele
11. 10.-17. 10.
Vaunte
4.29
RECEPTY
už aj v relácii
KAŽDÝ
PONDELOK
o 20:15
na TV DOMA
239
Kačica
s drobmi
S NAMI
E chladené
REGIÓNSK-41/2021
Ponuka tovaru plati od 11. 10. do 17.10. 2021 alebo dovypredania zásob. Chybyvtlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDL sivytradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkanéhotovaru. Odber możný len v obvyklommnožstve.