kuchyna
lidla.sk
Martin Pyco Rausch
DOMÁCA RAŇAJKOVÁ GRANOLA
LIDL
РОСЕТ PORCIf: 1о
ČAS PRÍPRAVY: 30 minút
POTREBUJEME: metličku, velký plech, papier na pečenie
SUROVINY:
POSTUP:
• 250 g ovsených
V hlbšej mise zmiešame ovsené vločky, škoricu
a na väčšie kusy posekané orechy.
Po dopečení vypneme rúru, otvoríme dvierka
a priamo na plechu necháme dôkladne
vychladnúť. Potom primiešame sušené
vločiek Crownfield
• 1 lyžica mletej škorice Kania
• 60 g vlašských orechov Alesto
hrozienka.
tip!
Môžeme použiť aj arašidy, píniové alebo
pekanové orechy.
Môžeme použiť aj iné sušené ovocie
60 g kalifornských
mandlí Belbake
tip!
či kúsky čokolády.
Domáca granola získa chrumkavosť
tip!
až po úplnom vysušení. Skladujeme
V menšej miske vymiešame agávový a javorový
sirup spolu s olivovým olejom dohusta.
Prisypeme štipku soli a ešte raz premiešame.
Zálievku pridáme k sypkým surovinám
a stierkou alebo rukami dôkladne všetko
60 g lieskových
orechov Belbake
ju v uzatvárateľnej vzduchotesnej
nádobe.
• 4 lyžice agávového
sirupu Maribel
• 4 lyžice javorového
sirupu Maribel
spojíme. Zmes rovnomerne roztlačíme na plech Servírovanie:
vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre
vyhriatej na 160 °C. Po 20 minútach granolu
premiešame, opäť rozmiestime po celej ploche
a dopekáme 5 –- 10 minút.
Domácu raňajkovú granolu môžeme zaliať
mliekom, pridať do jogurtu, polenty, raňajkovej
kaše aj ovocného šalátu. Ozdobíme ňou
puding, tortu, cheesecake či ďalšie dezerty.
• 4 lyžice olivového
oleja Primadonna
• štipka soli Kania
• 60 g sušených
hrozienok Belbake
REGIÓN SK - 47/2021
Ponuka tovaru plati do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Fima LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.