Marcel Ihnačák
kuchyna
lidla.sk
ŠPAGETY S MÄSOVÝMI GUĽKAMI
A HLIVOU
POČET PORCIÍ: 2
POTREBUJEME: strúhadlo
ČAS PRÍPRAVY: 30 minút
SUROVINY:
POSTUP:
• 150 g špagiet Combino
• morská sol
v mlynčeku Kania
V kastróle necháme zovrieť osolenú vodu
a špagety uvaríme podľa návodu na obale.
Potom podlejeme vínom a chvílu povaríme,
aby sa z neho odparil alkohol.
Následne prilejeme šlahačku, dochutíme
soľou a korením a necháme krátko prehriať.
Na záver odstavíme a primiešame precedené
uvarené špagety.
Medzitým v miske zmiešame mäso, nastrúhaný
alebo na jemno nasekaný jeden strúčik
cesnaku, tymian, sol, korenie a olej.
Zo zmesi tvarujeme malé gulôčky, ktoré
opekáme na rozohriatej panvici s olejom.
Postupne pridávame na menšie kúsky
nakrájanú hlivu, na jemno nasekanú polovicu
bielej časti póru a na drobno nakrájané
zvyšné štyri strúčiky cesnaku. Podľa potreby
pokvapkáme olejom a ochutíme tymianom.
Všetko spolu opekáme približne 7 minút.
300 g mletého
morčacieho mäsa
• 5 strúčikov cesnaku
• čerstvý alebo sušený tymian
Servírovanie:
čierne korenie
Špagety s mäsovými gulkami servírujeme
v hlbokom tanieri posypané strúhaným
parmezánom a na drobno nasekanou zvyšnou
bielou častou póru.
v mlynčeku Kania
• olivový olej Primadonna
• 100 g hlivy ustricovej
V2 póru
• 100 ml bieleho suchého vína
•200 g šlahačky
Deluxe Pilos (40 %)
• 30 g strúhaného parmezánu
Parmigiano Reggiano Lovilio
alebo syra Grana Padano
Lovilio
obsah tuku
menej ako 2 %
od pondelka
do nedele
Supercena
13. 12.-19. 12.
400 g balenie
Mleté mäso
z morčacích
pŕs
149
(1 kg= 3,73)
REGIÓN SK - 50/2021
Ponuka tovaru platí od13.12.do 19.12.2021 alebo do vypredania zásob. Chyby vtlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Fitrma LIDL si vytradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. O dber možnýlen v obvyklom množstve.