Veronika Bušová
kuchyna
lidla.sk
ŠIŠKY PLNENÉ PUDINGOM
SO SLANÝM KARAMELOM
POČET PORCIÍ: 15
ČAS PRÍPRAVY: 3 hodiny
POTREBUJEME: metličku, potravinársku fóliu, robot s nadstavcom hák,
formičku alebo pohár na vykrajovanie s priemerom cca 8 cm, zúbkovanú špičku,
kuchynské papierové utierky, cukrárske vrecko s úzkou hladkou špičkou, valček
SUROVINY:
POSTUP:
Po asi 10 minútach, keď sa cesto samo odliepa
od stien misky, ho pomúčime, prikryjeme
utierkou a necháme na teplom mieste asi
45 minút kysnúť.
Karamelový puding:
Karamelový puding:
• 130 g kryštálového
cukru Belbake
Cukor s vodou necháme v hrnci karamelizovat.
Medzitým žltky s múkou a Zlatým klasom
• 40 ml vody
3 žítky
rozmiešame v 80 ml mlieku.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske
rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrojíme
kolieska, ktoré necháme pod utierkou ešte
15 minút podkysnút.
Do hotového karamelu za stáleho mi
prilievame zvyšných 400 ml teplého mlieka.
Pridám sol, žltkovú zmes a za stáleho miešania
30 g hladkej múky Belbake
20 g Zlatého klasu
varíme do zhustnutia. Potom stiahneme z ohňa
Šišky pomaly vyprážame v rozpálenom oleji
(s teplotou cca 170 °C) z oboch strán
dozlatista. Preložíme ich na papierové utierky,
aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Ešte teplé šišky obalíme v zmesi kryštálového
a vanilínového cukru. Rozmiešaný puding
prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou
špičkou. Pomocou zúbkovanej špičky
vyrežeme do každej šišky otvor a naplníme
pudingom.
a vmiešame maslo. Puding prelejeme do misky,
prikryjeme fóliu a necháme vychladnúť.
480 ml mlieka Pilos
• 1 lyžička soli Kania
80 g masla Pilos
Šišky:
V teplom mlieku rozmiešame droždie, cukor
a 40 g hladkej múky a necháme na teplom
mieste približne 10 minút kysnút. V robotovi
s nadstavcom hák zmiešame napučaný kvások,
zvyšných 440 g múky, sol, žltky, tuzemák,
Šišky:
300 ml teplého mlieka Pilos
• 1 kocka čerstvého droždia
40 g kryštálového
cukru Belbake
maslo a bravčovú masť.
480 g hladkej múky Belbake
štipka soli Kania
• 4 žítky
30 ml tuzemáku Alliance
30 g masla Pilos
30 g bravčovej masti Pikok
• 11 slnečnicového oleja
Vita D'or (na vysmážanie)
Na obalovanie:
• 150 g kryštálového
cukru Belbake
• 2 vanilínové cukry Belbake
Čenstvé vajcia
20 M
20 kusov
od
pondelka
do nedele
10.1. - 16. 1.
Vajcia
"M"
199
(Ikus = 0,10)
22
Porukatovaru platí od 10.1. do 16. 1. 2022 alebo do vypredari a zás ob. Chyby vtlači vyhradené. Čeny sú bez dek orácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien vbaleriach a variatoch ponúkané ho tovaru Odber možný len v obvyklom množstve.
REGIÓN SK - 2/2022