Veronika Bušová
kuchyna
lidla.sk
JAHODOVÉ REZY À LA KARPATKA
POČET PORCIÍ: 12 - 16
ČAS PRÍPRAVY: 1 hod. 30 min.
ČAS TUHNUTIA: 3 hodiny
POTREBUJEME: robot s nadstavcom lopatka a metlička, cukrárske vrecko,
papier na pečenie, dve hlbšie formy na pečenie s rozmerom 22 x 30 cm,
potravinársku fóliu
SUROVINY:
POSTUP:
Odpalované cesto:
V hrnci spolu varíme mlieko, vodu, cukor, sol
a maslo. Keď zmes vrie, prisypeme múku
a za stáleho miešania cesto odpalujeme
2- 3 minúty, kým sa spojí. Horúce ho preložíme
do robota s lopatkovým nadstavcom a za stáleho
miešania necháme vychladnúť. Potom postupne
po jednom primiešavame vajcia a nakoniec
aj kypriaci prášok.
Zvyšných 600 ml mlieka s kryštálovým
a vanilínovým cukrom necháme zovriet.
Do žítkovej zmesi prilejeme trochu horúceho
mlieka. Premiešame, zmes vlejeme naspäť do
hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania
uvaríme hustý puding. Hotový ho prelejeme do
misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnút.
Odpalované cesto:
130 ml vody
• 130 ml mlieka Pilos (3,5 %)
20 g kryštálového cukru Belbake
• 1 lyžička soli Kania
100 g masla Pilos
Maslo vyšlaháme do peny. Postupne po lyžiciach
pridávame vychladnutý rozmiešaný puding.
160 g hladkej múky Belbake
5 vajec
• 1 lyžička kypriaceho prášku
do pečiva Belbake
Cestom naplníme vrecko bez špičky a odstrihneme
malý otvor. Rovnomerne ho v pásoch nanesieme
do oboch foriem vystlaných papierom.
Umyté jahody nakrájame na menšie kúsky,
ktoré zlahka zapracujeme do krému.
Na jeden korpus vo forme rovnomerne nanesieme
krém. Na vrch preklopíme druhý korpus,
stiahneme papier a mierne popritláčame. Koláč
necháme tuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.
Potom ho preklopíme, stiahneme papier
a posypeme práškovým cukrom.
Cesto ešte lyžicou rovnomerne rozotrieme
a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne
20 minút dozlatista.
Krém:
• 80 g hladkej múky Belbake
• 80 g Zlatého klasu
700 ml mlieka Pilos (3,5 %)
2 žítky
Rúru počas pečenia neotvárame.
Cipl
Krém:
V miske rozmiešame múku, Zlatý klas,
100 ml mlieka a žltky dohladka.
120 g kryštálového cukru Belbake
• 1 vanilínový cukor Belbake
• 250 g zmäknutého masla Pilos
•500 g čerstvých jahôd
Servírovanie:
• 50 g práškového cukru Belbake
od
pondelka
do nedele
16. 5. - 22. 5.
Dr.Oetker
75rokov
kyality
Zlatý klas
Vyrobené s láskou na Slovensku
40g
LIDL
-28%
Plus
0.35
025
(100 g 0,63)
Zlatý klas
Podhobnostio ponube (põwrinácena predalavou, konečná cenapo zlave, platmosí ponu ky, podhobnostiovýobloch adalšiel sú dostupné priemo v aplikáci lidl Plus. Uvedená ponuka plati vý lučne v prípare aktivácie príslušné ho kupónu v aplik ácii lidl Plus, pričom kaktixácii prislušné ho kupónu.
musi dójst predokamihom up latnema ponuly. Ponukaplativobdobi, akoje toto uvedené v príslušnom kupóne alebodo vypredamia zásob. Chybyvtlačivyhradené. SpobČnosílidlsivyhradzuje právo zmiem v takmiac ha variantoch pomú laného tovaru. Odber možný envobyklom mnoëstve.
REGIÓN SK - 20/2022