kuchyna
LADL lidla.sk
POČET PORCIÍ: 3
-
ČAS PRÍPRAVY: 40 minút
SUROVINY:
• 1 karfiol
• 140 g hladkej múky Belbake
• 1 lyžička sódy bikarbóny
◆
soľ Kania
• 1 lyžička mletej papriky Kania
(ideálne kajenskej)
4
• 1 lyžička mletého čierneho
korenia Kania
190 ml vody
3 lyžice olivového oleja
Primadonna
• 1 lyžica sójovej omáčky
• 1 strúčik cesnaku
•
2 lyžice sladkej čili
omáčky Vitasia
LIEL
REGIÓNSK-26/2022
Martin Pyco Rausch
PEČENÝ KARFIOL V CESTÍČKU
POTREBUJEME: veľký plech, papier na pečenie, lis na cesnak
POSTUP:
Umytý karfiol rozoberieme na ružičky veľkosti
jedného sústa a väčšie kusy prekrojíme na
polovice.
V hlbokej mise zmiešame múku, lyžičku
sódy, soli, mletej papriky a mletého čierneho
korenia. Postupne vmiešame vodu. Vypracujeme
cesto, ktoré necháme aspoň 10 minút postáť.
Rúru predhrejeme na 210 °C a veľký plech
vystelieme papierom na pečenie.
Ružičky karfiolu vložíme do misy s cestom
a dôkladne premiešame, aby boli všetky
kúsky rovnomerne obalené. Každý kúsok
krátko odkvapkáme a potom v rozostupoch
uložíme na plech. Pečieme v rúre 18 minút
pri teplote 210 °C.
V menšej miske zmiešame olej, sójovú omáčku,
dve lyžice sladkej čili omáčky a pretlačený
strúčik cesnaku.
Plech s karfiolom po 18 minútach vyberieme
z rúry. Pomocou štetca nanesieme omáčku
na všetky kúsky karfiolu a pečieme ďalších
6 - 7 minút.
Servírovanie:
Pečený karfiol v cestíčku servírujeme
s jogurtovým dipom alebo kyslou smotanou.
Doplniť ho môžeme aj čerstvými
bylinkami, tatárskou omáčkou alebo
paradajkovou salsou.
Ponuka tovaru platí do vypredania zásob.Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie. Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniachavariantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len vobvykbm množstve.