kuchyna
LIDL lidla.sk
POČET PORCIÍ: 12
ČAS PRÍPRAVY: 60 minút
ČAS MARINOVANIA
HRUŠIEK: 12 hodín
ČAS TUHNUTIA: 3 hodiny
Cesto:
• 180 g hladkej múky Belbake
+
30 g mletých mandlí Belbake
50 g práškového cukru Belbake
30 g kakaa Belbake
štipka soli Kania
+
130 g masla Pilos
• 1 vajce
SUROVINY:
Sirup:
• 1 l vody
• 400 g kryštálového cukru Belbake
+
• 100 g trstinového cukru Belbake
šťava z1 citróna
+
• 20 g celej škorice Kania
+
• 2 lyžičky kávy Bellarom
+
• 5 hrušiek
Náplň:
150 ml smotany na šľahanie Pilos
(33 %)
300 g mliečnej čokolády Fin Carré
40 g masla Pilos
+
+
Ozdoba:
• 60 g mandľových lupienkov
Belbake
od
pondelka
do nedele
28.11.4.12
Belbake
Cocoa
fat reduced cocoa powder
Ideal for
and
baking
destests
Kakao
200g
-25%
1.59
11⁹
Veronika Bušová
ČOKOLÁDOVO-HRUŠKOVÝ KOLÁČ
POTREBUJEME: robot s nadstavcom lopatka, potravinovú fóliu, tortovú
formu s vyberateľným dnom s priemerom 22 cm, papier
na pečenie, kuchynské utierky, vykrajovač jadrovníkov
POSTUP:
S MANDĽAMI
Cesto:
Všetky sypké suroviny zmiešame v robote.
Pridáme maslo a vypracujeme mrveničku,
do ktorej pridáme 1 vajce. Cesto zabalíme
do fólie a necháme niekoľko hodín odležať
v chladničke.
Cesto pomúčime, rozvaľkáme a preložíme
do formy. Povtláčame ku okrajom
a prebytočné cesto zrežeme.
Cesto poprepichujeme vidličkou, aby sa
rovnomerne upieklo a pečieme najskôr
nas lepo, prikryté papierom na pečenie
a zaťažené ryžou alebo fazuľou. Počas
pečenia sa tak cesto nebude vydúvať
a bude mať rovné dno. Pečieme vo vyhriatej
rúre na 180 °C približne 15 minút. Potom
dáme papier na pečenie dole a dopečieme
dozlatista.
Plus
(100g = 0,60)
Prebytočné cesto môžeme použiť na
prípravu sušienok.
Sirup:
Hrušky s pracujeme ideálne deň vopred, aby
stihli cez noc odstáť v sirupe.
Do hrnca nalejeme vodu, prisypeme
kryštálový aj trstinový cukor, prilejeme
citrónovú šťavu, balík celej škorice a kávu.
Zmes necháme zovrieť.
Hrušky ošúpeme a vložíme do sirupu.
Varíme ich na miernom ohni približne
30 minút. Zmes odstavíme a hrušky
necháme marinovať do ďalšieho dňa.
Náplň:
Smotanu na šľahanie zohrejeme. Čokoládu
nalámeme do misky, zalejeme horúcou
smotanou, necháme minútu odstáť
a rozmiešame do hladka. Vmiešame
zmäknuté maslo a rozmiešame na hladkú
lesklú náplň.
Pripravenú čokoládovú náplň nalejeme
do vychladnutého korpusu.
Hrušky vyberieme zo sirupu a osušíme.
Pozdĺžne prerežeme na polovice a odstránime
jadrovníky. Nakrájame na tenké plátky
a vložíme do pripravenej náplne.
Koláč posypeme mandľovými lupienkami
a necháme stuhnúť v chladničke.
Podrobnostio ponuke (pôvodná cena pred zavou, konečnácera podave, platna ponuky, podrobnosti o výrobkoch adalšie)sú dostupnépriamovaplikáci Lidl Plus Uvedenáponuka platí vludnev pripade aktiédepríslušného kupónu vapiláci lidl Plus, pričom kaktiváci príslušného kupónu
mus do pred okamihomuplatneniaponuky. Ponuka platívobdobí akoje tatouvedené v príslužnom kuponealebodowypredania zásob. Chyby das vyhradené Spoločnost lidl sivyhradzuje právcamien vbaleniach a variantoch ponúkaného tovaru Odber možný len vobvykdom mnoësive.
REGIÓN SX-48/2022