.
Marcel Ihnačák
LOSOS S OMÁČKOU
NA TOSKÁNSKY SPÔSOB
POČET PORCIÍ: 2
ČAS PRÍPRAVY: 45 minút
SUROVINY:
• 300 g filety z lososa
• soľ Kania
• čierne mleté korenie Kania
• olivový olej Primadonna
• 4 strúčiky cesnaku
• 1 hrsť sušených paradajok
Italiamo
• 1 hrsť zelených olív bez kôstky
Baresa
POTREBUJEME: strúhadlo
POSTUP:
Šupiny na filete z lososa odstránime a lososa
nakrájame na plátky. Rybu na koži osolíme,
okoreníme a dáme na panvicu s rozpáleným
olejom opekať. Prihodíme cesnak nakrájaný
na plátky, sušené paradajky na menšie
kúsky, olivy na polovice, hrsť tymianu a
opekáme dozlatista. Pridáme maslo, a keď sa
maslo rozpustí prilejeme víno. Varíme, kým
sa z vína odparí alkohol. Prilejeme smotanu,
prisypeme najemno nastrúhaný parmezán,
pridáme špenát aj nakrájanú bazalku.
Okoreníme a pokvapkáme šťavou z citróna.
Bagetu opečieme z oboch strán dochrumkava.
Servírovanie:
Lososa s omáčkou na toskánsky spôsob
podávame s opečenou bagetou. Nakoniec
ozdobíme lístkami bazalky.
• 1 hrsť čerstvého tymianu
• 1 lyžica masla Pilos
• 50 ml bieleho suchého vína
• 150 ml smotany na šľahanie
Pilos (33 %)
• 1 hrsť parmezánu Lovilio
• 1 hrsť mladého špenátu
• 1 hrsť čerstvej bazalky
• šťava z ½ citróna
• 1 bageta
od štvrtka
do nedele
15. 12. – 18. 12.
cena za 100 g
-40%
2.49
Losos divý
• fileta s kožou
REGIÓN SK – 50/2022
1
49
Ponuka tovaru platí od 15. 12. do 18. 12. 2022 alebo do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie.
Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.
Ponuka t
Firma LID