ekorácie.
množstve.
.
Veronika Bušová
NEPEČENÉ GAŠTANOVÉ JAZÝČKY
POČET PORCIÍ: 12 – 15
ČAS PRÍPRAVY: 60 minút
ČAS CHLADENIA: ideálne do
ďalšieho dňa
POTREBUJEME: robot s nadstavcom lopatka a metlička, plech
alebo väčší tanier, papier na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou
špičkou
SUROVINY:
POSTUP:
Jazýčky:
Jazýčky:
• 400 g hlbokozmrazeného
gaštanového pyré Culinea
V robote s nadstavcom lopatka rozmixujeme
gaštanové pyré s maslom. Pridáme oba
cukry, orechy, piškóty a tuzemák.
• 100 g masla Pilos
Ak dezert pripravujeme pre deti, alkohol
môžeme úplne vynechať.
• 50 g kryštálového cukru Belbake
• 20 g vanilínového cukru Belbake
• 100 g mletých vlašských
orechov Alesto
• 100 g mletých piškót Tastino
• 20 ml tuzemáku
• 300 g horkej čokolády
Fin Carré (50 %)
Krém:
Z cesta vypracujeme jazýčky a necháme ich
stuhnúť v mrazničke aspoň 60 minút, aby sa
nám s nimi dalo ľahšie pracovať.
Smotanu, mascarpone a cukor v robote
s nadstavcom metlička vyšľaháme dotuha.
Krémom naplníme cukrárske vrecko
a ozdobne ho nanesieme na jazýčky.
Poleva:
Servírovanie:
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu
s maslom.
Poleva:
Gaštanové jazýčky obalíme v poleve
a preložíme ich na plech alebo tanier
vystlaný papierom na pečenie a necháme
stuhnúť v chladničke.
Nepečené gaštanové jazýčky ozdobíme
pečenými lúpanými gaštanmi.
• 100 g masla Pilos
Krém:
• 250 ml smotany na šľahanie
Pilos (33 %)
• 350 g mascarpone Lovilio
• 50 g práškového cukru Belbake
Servírovanie:
• 80 g pečených lúpaných
gaštanov
od štvrtka
do nedele
15. 12. – 18. 12.
250 g
-32%
2.49
1
69
Mascarpone
(1 kg = 6,76)
Ponuka tovaru platí od 15. 12. do 18. 12. 2022 alebo do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie.
Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.
REGIÓN SK – 50/2022