.
Veronika Bušová
JABLKOVÉ PITÉ S MAKOM
POČET PORCIÍ: 12
ČAS PRÍPRAVY: 60 minút
ČAS PEČENIA: 30 minút
SUROVINY:
na pečenie s rozmermi 25 x 21 cm
POSTUP:
Cesto:
Cesto:
Náplň:
• 300 g hladkej múky Belbake
Múku, maslo, soľ a prášok do pečiva
vymiešame v robote s nadstavcom lopatka
na mrveničku. Osladíme práškovým cukrom,
pridáme vajce a lyžicu mlieka podľa potreby.
Premiešame, aby sa hmoty spojili. Cesto
rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme ho
do tvaru obdĺžnika. Formu priložíme na
cesto, vyrežeme ho tak, aby sadlo do formy
a pomocou valčeka ho preložíme do formy.
Jemne povtláčame a poprepichujeme
vidličkou, aby sa počas pečenia nevydúvalo.
Cesto predpečieme v rúre vyhriatej
na 180 °C približne 10 minút.
Kým sa spodný korpus pečie, jablká ošúpeme,
odstránime jadrovníky a nahrubo nastrúhame.
• 180 g masla
• štipka soli Kania
• 1 lyžička kypriaceho prášku do
pečiva Belbake
• 80 g práškového cukru Belbake
• 1 vajce
• 1 lyžica mlieka Pilos (podľa potreby)
Náplň:
• 1 kg jabĺk
Pridáme do nich citrónovú kôru a šťavu.
Prisypeme mak, ktorý nasaje tekutinu. Náplň
osladíme práškovým cukrom.
Na predpečený korpus navrstvíme náplň
a prikryjeme rozvaľkaným a vyrezaným
cestom. Poprepichujeme vidličkou a potrieme
žĺtkami zmiešanými so štipkou soli.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne
30 minút. Upečený koláč necháme úplne
vychladnúť, kým ho rozkrájame na menšie kúsky.
• kôra z 1 citróna
• šťava z 1 citróna
• 150 g mletého maku Belbake
• 100 g práškového cukru Belbake
• Na potieranie:
• 2 žĺtky
• štipka soli Kania
od
pondelka
do nedele
23. 1. – 29. 1.
250 g
-40%
na
ekorácie.
množstve.
POTREBUJEME: robot s nadstavcom lopatka, valček, formu
3.99**
2
39
Rajo maslo
(1 kg = 9,56)
**Zľava určená z najnižšej bežnej predajnej ceny, t. j. mimo akciových cien, zistených na základe porovnania cien dňa 10. 1. 2023.
Ponuka tovaru platí od 23. 1. do 29. 1. 2023 alebo do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie.
Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.
REGIÓN SK – 4/2023