.
Marcel Ihnačák
ZELENINOVÁ POLIEVKA
S MÄSOVÝMI KNEDLIČKAMI
POČET PORCIÍ: 6 – 8
ČAS PRÍPRAVY: 60 minút
SUROVINY:
• 4 mrkvy
• 4 petržleny
• 1 cibuľa
• 2 kaleráby
• ½ zeleru
• soľ Kania
• čerstvá petržlenová vňať
• 6 guľôčok nového korenia Kania
• 4 bobkové listy Kania
• 6 guľôčok celého čierneho
korenie Kania
POTREBUJEME: hrniec
POSTUP:
Do hrnca s vodou vložíme očistenú zeleninu
(mrkvy, petržleny, cibuľu, kaleráb a zeler)
a osolíme. Z petržlenovej vňate odtrhneme
lístky a stonky pridáme do hrnca. Prihodíme
nové korenie, bobkové listy, celé čierne
korenie a pokvapkáme olivovým olejom.
Vývar varíme približne 60 minút.
Zeleninu z vývaru vyberieme a nakrájame na
menšie kúsky. Medzitým do vývaru vložíme
guľôčky a necháme chvíľu povariť, kým
vyplávajú na povrch. Následne do vývaru
vložíme aj nakrájanú zeleninu a necháme
všetko spolu prevrieť.
Kým sa vývar varí, pripravíme mäsové
knedličky. V mise zmiešame mäso ochutené
soľou a korením. Pridáme vajce, hladkú
múku, strúhanku, a nasekanú petržlenovú
vňať. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky.
Servírovanie:
Zeleninovú polievku s mäsovými knedličkami
posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
• olivový olej Primadonna
• 1 kg mletého bravčového mäso
z pliecka
• čierne mleté korenie Kania
• 1 vajce
• 2 lyžice hladkej múky Belbake
• 2 lyžice strúhanky Belbake
od
pondelka
do nedele
30. 1. – 5. 2.
Mleté
bravčové
mäso
• z pliecka
welfare
chov
Supercena
1 kg balenie
3
99
REGIÓN SK – 5/2023
Ponuka tovaru platí od 30. 1. do 5. 2. 2023 alebo do vypredania zásob. Chyby v tlači vyhradené. Ceny sú bez dekorácie.
Firma LIDL si vyhradzuje právo zmien v baleniach a variantoch ponúkaného tovaru. Odber možný len v obvyklom množstve.
Ponuka t