Prelistujte si tento leták obchodu Metro platný od 1.2.2020 do 29.2.2020 a pozrite si najnovšie akcie. Na strane 2 aktuálneho akciového letáku nájdete najlepší tovar z kategórie Hypermarkety a Supermarkety. Ak chcete ušetriť pri nasledujúcom nákupe v obchode Metro, nezabudnite si prelistovať celý leták od strany 1 až po stranu 2. Ak chcete nakupovať múdro a ušetriť pri nasledujúcom nákupe v obchode Metro, nepremeškajte najnovší akciový leták plný výborných cien a úžasný zliav. Navštevujte stránku Kompas Zliav každý deň, aby ste určite nepremeškali výborné akcie ponúkané vašimi obľúbenými predajcami.
FEBRUÁR
POLIEVKA
zo sladkovodných rýb
s pečenými paprikami
a paradajkami
INGREDIENCIE:
Vývar :
rybie kosti a hlavy
mrkva
zeler – bulva
petržlen
cibuľa žltá
bobkový list
nové korenie celé
korenie čierne celé
olej
Polievka dokončenie:
olivový olej Extra Virgine
maslo
šalotka
cesnak
mrkva
zeler stonkový
celé paradajky v konzerve
so šťavou
paradajky čerstvé datľové
paprika čerstvá (žltá, červená)
cukor
ryby chladené mix filetov
maslo priepustné
petržlenová vňať
bazalka čerstvá
koriander čerstvý
VÝROBNÝ POSTUP:
Príprava vývaru :
Rybie kosti a hlavy očistíme, vyberieme žiabre a oči. Na časti tuku restujeme očistenú, na kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,
zalejeme ju studenou vodou, osolíme, pridáme upečené skelety i hlavy a pomaly privedieme do varu. Pomocou naberačky
pozbierame z povrchu zrazené bielkoviny, pridáme korenie a znížime teplotu. Varíme 1 hodinu. Potom vývar vypneme, chuť
vývaru zosilnie a kaly sa usadia na dno hrnca. Pomocou naberačky precedíme cez jemné cedidlo.
Príprava paprík a paradajok (cca 30 minút):
Rúru predhrejeme na 200°C. Paradajky vo vlastnej šťave scedíme a šťavu odložíme. Scedené paradajky zmiešame s cukrom
a polejeme olejom, pečieme asi 20 minút. Celé papriky potrieme dôkladne olejom. Vložíme ich na plech a pečieme ich v rúre pri
teplote 200 °C cca 15 minút dohneda. Po upečení prikryjeme papriky pokrievkou a necháme ich zapariť cca 10 minút. Potom ich
olúpeme a dužinu nakrájame. Čerstvé paradajky ponoríme do vriacej vody. Následne ich vyberieme podberákom a ihneď ich
schladíme v studenej vode. Potom ich rozkrojíme na štvrtiny a vykrojíme jadrovníky. Všetko použijeme na dokončenie polievky.
Príprava rýb :
Filé z rýb očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky. Následne ich v panvici opekáme na masle kožou dolu, kým sa neprepečú
asi na 2/3 a jemne ich osolíme. Pri servírovaní kúsky rýb vkladáme priamo do polievky.
Dokončenie polievky:
V hrnci na masle a olivovom oleji restujeme cibuľu, mrkvu, stonkový zeler a cesnak. Pridáme vývar, šťavu z paradajok, bobkový
list, celé a nové korenie a čerstvú bazalku. Za mierneho varu varíme asi 20 minút. Odstránime bobkový list, bazalku, korenie
a polievku rozmixujeme. Prepasírujeme a dochutíme prípadne soľou.
Vložíme pečenú papriku, paradajky, kúsky rýb a nakrájané bylinky.