Leták Metro - 1.2.2020 - 29.2.2020 - str. 1 - NEPLATNÝ LETÁK *

Leták Metro - 1.2.2020 - 29.2.2020 - str. 1 - NEPLATNÝ LETÁK *

1 3
Leták Metro - 1.2.2020 - 29.2.2020 - Produkty v akcii - paprika, paradajky, petržlenová vňať, mrkva, cesnak, zeler, cibuľa, polievka, maslo, cukor, olivový olej, olej. Strana 1.
1 3

Prelistujte si tento leták obchodu Metro platný od 1.2.2020 do 29.2.2020 a pozrite si najnovšie akcie. Na strane 2 aktuálneho akciového letáku nájdete najlepší tovar z kategórie Hypermarkety a Supermarkety. Ak chcete ušetriť pri nasledujúcom nákupe v obchode Metro, nezabudnite si prelistovať celý leták od strany 1 až po stranu 2. Ak chcete nakupovať múdro a ušetriť pri nasledujúcom nákupe v obchode Metro, nepremeškajte najnovší akciový leták plný výborných cien a úžasný zliav. Navštevujte stránku Kompas Zliav každý deň, aby ste určite nepremeškali výborné akcie ponúkané vašimi obľúbenými predajcami.

* Platný vo všetkých predajniach Metro

Produkty v tomto letáku

 

Nejoblíbenější produkty

Maslo

Mliečny tuk je chutný a pre ľudské telo potrebný... a zdravý. Dnes už vieme, že živočíšne a mliečne tuky nie sú tým hlavným vinníkom, kvôli ktorému vzniká obezita a nadváha. Opäť je teda veľký dopyt po tradičnom masle, po tej základnej súčasti každej domácnosti a nášho pravidelného stravovania. Dopyt ešte viac rastie, ak je na maslo výhodná akcia.

Jedno je teda isté - výrobky v podobe klasického masla si prešli krátkym útlmom, najmä v období, kedy sa popularite tešil údajne zdravší a diétnejší margarín. Ako však vieme, dnešné informácie mliečne tuky a tradičné maslá opäť vyzdvihujú, ich zlatá éra sa teda vracia späť a môžeme si pochutnať na ich štandardnej chuti. Opäť maslový chlieb ako aj pečené dobroty chutia tak, ako by v skutočnosti chutiť mali. Jemná chuť masiel výrazne vylepší prakticky všetko, na čo ho natrieme - chlieb, pečivo, vianočku... a tiež rôzne varené či pečené dobroty. 

 
Cukor

Väčšina z nás si už bez cukru nevie predstaviť svoje každodenné fungovanie. Veď už len preto, že ide o obľúbené sladidlo, ktoré napríklad zlepší chuť našej rannej kávy. Nehovoriac o tom, že je potrebnou ingredienciou všetkých pečených sladkých dobrôt . Pridávame ho tiež do rôznych mliečnych kokteilov a samozrejme aj do čaju. Cukor je skrátka neoddeliteľnou súčasťou väčšiny domácností po celom svete.

Fakt, že nám sladenie cukrom chutí, napovedá, že ho v istej miere potrebujeme a robí nám dobre. Konzumácia všetkého sladkého nás niekedy priam „pohladí na duši“ a upokojí aj naše nervy. A nie je to náhoda. Cukry sú najdôležitejšou výživou mozgu. Ale pozor, akýmisi umelými sladidlami a náhradami tento účinok v potrebnej miere nenahradíme! Konzumácia cukru je však takisto potrebná aj ako výživa svalov, mali by si ho teda dopriať napríklad aj športovci a ľudia v aktívnom pohybe. Prajeme vám všetkým dobrú chuť!

 
FEBRUÁR POLIEVKA zo sladkovodných rýb s pečenými paprikami a paradajkami INGREDIENCIE: Vývar :  rybie kosti a hlavy  mrkva  zeler – bulva  petržlen  cibuľa žltá  bobkový list  nové korenie celé  korenie čierne celé  olej Polievka dokončenie:  olivový olej Extra Virgine  maslo  šalotka  cesnak  mrkva  zeler stonkový  celé paradajky v konzerve so šťavou  paradajky čerstvé datľové        paprika čerstvá (žltá, červená) cukor ryby chladené mix filetov maslo priepustné petržlenová vňať bazalka čerstvá koriander čerstvý VÝROBNÝ POSTUP: Príprava vývaru : Rybie kosti a hlavy očistíme, vyberieme žiabre a oči. Na časti tuku restujeme očistenú, na kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, zalejeme ju studenou vodou, osolíme, pridáme upečené skelety i hlavy a pomaly privedieme do varu. Pomocou naberačky pozbierame z povrchu zrazené bielkoviny, pridáme korenie a znížime teplotu. Varíme 1 hodinu. Potom vývar vypneme, chuť vývaru zosilnie a kaly sa usadia na dno hrnca. Pomocou naberačky precedíme cez jemné cedidlo. Príprava paprík a paradajok (cca 30 minút): Rúru predhrejeme na 200°C. Paradajky vo vlastnej šťave scedíme a šťavu odložíme. Scedené paradajky zmiešame s cukrom a polejeme olejom, pečieme asi 20 minút. Celé papriky potrieme dôkladne olejom. Vložíme ich na plech a pečieme ich v rúre pri teplote 200 °C cca 15 minút dohneda. Po upečení prikryjeme papriky pokrievkou a necháme ich zapariť cca 10 minút. Potom ich olúpeme a dužinu nakrájame. Čerstvé paradajky ponoríme do vriacej vody. Následne ich vyberieme podberákom a ihneď ich schladíme v studenej vode. Potom ich rozkrojíme na štvrtiny a vykrojíme jadrovníky. Všetko použijeme na dokončenie polievky. Príprava rýb : Filé z rýb očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky. Následne ich v panvici opekáme na masle kožou dolu, kým sa neprepečú asi na 2/3 a jemne ich osolíme. Pri servírovaní kúsky rýb vkladáme priamo do polievky. Dokončenie polievky: V hrnci na masle a olivovom oleji restujeme cibuľu, mrkvu, stonkový zeler a cesnak. Pridáme vývar, šťavu z paradajok, bobkový list, celé a nové korenie a čerstvú bazalku. Za mierneho varu varíme asi 20 minút. Odstránime bobkový list, bazalku, korenie a polievku rozmixujeme. Prepasírujeme a dochutíme prípadne soľou. Vložíme pečenú papriku, paradajky, kúsky rýb a nakrájané bylinky.

Metro letáky

Leták Metro

Leták Metro - 17.5.2021 - 30.9.2021.
17.5. - 30.9.2021
Platný vo všetkých predajniach Metro
TOP letáky a katalógy