Metro leták - 17.2.2021 - 2.3.2021 - NEPLATNÝ LETÁK - str. 24 *

thumbnail - Leták Metro - 17.2.2021 - 2.3.2021 - Produkty v akcii - žemľa, pečivo, petržlen koreňový, cibuľa, lahôdková cibuľa, bravčový bok, slanina, mlieko, polotučné mlieko, cukor, soľ, múka, krupica, kapusta kvasená, cibuľky, čierne korenie, rasca, koreniny, olej, miska. Strana 24.
24 / 25

* Platný vo všetkých predajniach Metro

Produkty v tomto letáku

 
SLANINOVÉ KNEDLE S KVASENOU KAPUSTOU Obťažnosť: stredná Čas prípravy: 90 min • Počet porcií: 10 PRÍPRAVA: ÚDENÝ BÔČIK: 350 g údený bôčik bez kosti 0,5 g nové korenie *** 0,5 g korenie čierne, celé *** 100 g cibuľa žltá ** CESTO: 300 g 200 g 100 g 700 g 200 g 15 g 100 g 300 g 0,5 g 0,2 g 20 g 150 g bravčový bôčik údený bez kosti cibuľa žltá ** slanina bez kože biele pečivo - žemle múka hrubá * soľ kamenná vajce *** mlieko 1,5% * korenie čierne, mleté *** muškátový oriešok, celý *** petržlen hladkolistý *** bravčové sadlo škvarené * VYPRÁŽANÁ CIBUĽKA: 400 g cibuľa žltá ** 500 g olej na vyprážanie * KVASENÁ KAPUSTA: 1000 g kvasená kapusta * 100 g cibuľa žltá ** 100 g sadlo škvarené * 15 g soľ kamenná 100 g cukor krupica * 1g rasca celá *** * ** *** Príprava údeného bôčika (cca 45 minút): Umytý a osušený bôčik vložíme do vriacej, osolenej vody s olúpanou, pokrájanou cibuľou a korením. Varíme do mäkka, potom bôčik vyberieme a necháme vychladnúť. Príprava cesta (cca 30 minút): Vychladnutý bôčik a žemle nakrájame na kocky o veľkosti 1 cm. Slaninu nakrájame na kocky o veľkosti 5 mm. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno a na roztavenej slanine ju orestujeme dosklovita. Potom pridáme nakrájaný bôčik a všetko ešte krátko orestujeme a zmes necháme vychladnúť. Potom si do misky rozbijeme vajcia, prilejeme 2/3 mlieka, hrubú múku, ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a metlou vymiešame hladké cestíčko. Otrhané lístky petržlenu nakrájame na malé kúsky a zmiešame ho s kockami žemle, ktoré jemne zmiešame s orestovaným údeným mäsom. Nakoniec pridáme ochutené cestíčko a zmes ľahkým obracaním zmiešame. Ak stlačíme v ruke kúsok cesta, musí držať pohromade, nesmie byť suché. V prípade potreby môžeme cesto pokropiť zvyšným mliekom, zľahka premiešať a nechať vsiaknuť. Slaninkové knedle robíme vždy ručne, nie v stroji. Tvarovanie a varenie knedlí (cca 30 minút): Cesto si rozdelíme na kusy s hmotnosťou 60 g, jemne namočenými rukami vo vode z nich vytvarujeme gule, ktoré musíme riadne utiahnuť, inak sa nám knedle pri varení rozpadnú. Knedle varíme v pare asi 15 minút v konvektomate alebo na paráku. Po uvarení ich potierame rozpusteným bravčovým sadlom. Pri servírovaní ich môžeme prekrojiť na polovicu a posypať smaženou cibuľkou. Príprava vyprážanej cibuľky (cca 10 minút): Olúpanú cibuľu si nakrájame na nárezovom stroji alebo ručne na 2mm tenké kolieska, ktoré postupne pozvoľna vyprážame v oleji na 160 °C dozlatista. Následne cibuľku vyberieme kovovým podberákom na kuchynskú papierovú utierku a necháme odkvapkať. Vyprážaná cibuľka je zlatisto hnedá, sladká, chrumkavá. Pri servírovaní ňou posypeme knedle. Príprava kapusty (cca 20 minút): Kvasenú kapustu ochutnáme a ak je príliš kyslá prepláchneme ju a nakrájame, aby nebola príliš dlhá. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a na masti ju orestujeme dosklovita. Pridáme pokrájanú kapustu, trochu ju podlejeme vodou, ochutíme soľou, rascou, cukrom a krátko podusíme. Servírovanie: Naparené knedle na tanieri doplníme teplou kapustou so smaženou cibuľkou, masťou a listovým petržlenom. Komentár kuchára: Kapusta sa v každom kraji pripravuje inak. Niekde sa zahusťuje zápražkou a je veľmi sladká, niekde sa pridáva surový strúhaný zemiak, ktorý sa rozvarí a tým sa kapusta zahustí. Alebo sa nezahusťuje vôbec. Viedenská cibuľka sa pripravuje tak, že sa nakrájaná cibuľa na kolieska pretrepe s hladkou múkou a potom sa smaží. NAVŠTÍVTE NÁS 8. 3. A OSLÁVTE S NAMI MDŽ Predajná doba: Po – Ne 8.00 – 22.00 Predajná doba pre Zlatých a Strieborných partnerov: Po – Pia 5.00 – 22.00, So 6.00 – 22.00, Ne 7.00 – 22.00 171x94_METRO_lista_FP_letak_0121.indd 1 Akceptujeme platbu v eurách a českých korunách. Prijímame tieto platobné karty: 20.01.2021 10:20 JASNÁ VOĽBA PRE KVALITNÚ GASTRONÓMIU 0850 123 223 – informačná linka spoločnosti METRO Ponuka tovaru platí pre držiteľov zákazníckej karty METRO a je určená na podnikanie. Uvedené ceny sú v eurách, bez dekorácie a nie sú platné pri nákupoch výrobkov prostredníctvom služby METRO Distribúcia. Za chyby vzniknuté pri sadzbe a tlači neručíme. Spoločnosť METRO si vyhradzuje právo zmien v balení a variante tovaru ponúkaného v tejto ponuke. Spoločnosť METRO garantuje ceny na uvedené obdobie ako najvyššie možné. Ponuka tovaru je časovo obmedzená na obdobie platnosti ponuky alebo do neočakávaného vypredania zásob. Všetky aktuálne platné ponukové letáky sú pre registrovaných zákazníkov k dispozícii na nahliadnutie či stiahnutie na www.metro.sk v sekcii Aktuálna ponuka. Vaše otázky radi zodpovieme každý deň od 8.00 do 18.00 alebo kedykoľvek na [email protected]

Ďalšie letáky Metro

Najnovšie letáky