Polotučné mlieko 1,5%
s opakovane uzatvárateľným
viečkom
250 g, 1,000€/kg
0,45 € za 1 ks
0,25 €
0,29 €
Bezlaktózový
Jogurt biely
150 g, 1,800€/kg
Smotana na
šľahanie 33%
200 g, 3,950€/kg
0,79 €
450 g, 1,000€/kg
0,89 €
Acidofilné mlieko
450 g, 1,311€/kg
bežná cena 0,59 € za 1 ks
Bezlaktózový Jogurt
jahoda, čučoriedka
150 g, 2,200€/kg
0,27 €
0,35 €
Sabináčik vanilka,
kakaový
80 g, 4,875€/kg
0,33 €
0,39 €
0,40 €
Hotová tvarohová plnka
250 g, 3,960€/kg
0,49 €
0,99 €
1,19 €
Sabinovská Tehla 45%
cena za 100 g
jednotková cena 7,900€/kg
Sabina tavený syr
100 g, 6,900€/kg
0,69 €
0,79 €
0,89 €
Sabinovská Tehla
30% Plátky
100 g, 8,900€/kg
0,89 €
Recept
SABI SMOTANOVÝ POSÚCH S MEDVEDÍM CESNAKOM
Prečo konzumovať medvedí cesnak?
Potrebujeme:
• prečisťuje organizmus
• priaznivo pôsobí na žalúdok a črevný
systém
• znižuje krvný tlak
• má antibiotické a protizápalové účinky
• čistí aj zahlienené pľúca, priedušky
a zmierňuje dýchacie ťažkosti
• pôsobí proti črevným parazitom
• pôsobí na omladenie organizmu
15 g - droždie
300 ml - mlieko SABI
500 g - hladká múka
1 ČL - cukor
1 ČL - soľ
10 g - maslo SABI
2 PL - Smotana kyslá SABI
Krém:
200 ml - Smotana kyslá SABI
2 PL - nasekaný medvedí cesnak
1 ČL - soľ
Postup:
1. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme v studenej vode a necháme preschnúť na utierke. Z droždia, cukru, trošky mlieka a soli
si pripravíme kvások, ktorý vylejeme do múky. K tomu pridáme
rozpustené maslo SABI a kyslú smotanu SABI, vypracujeme
cesto a necháme nakysnúť.
2. Osušený medvedí cesnak nasekáme najemno a osolíme.
Následne ho pridáme ku kyslej smotane SABI a premiešame
do jemnej krémovej konzistencie.
3. Nakysnuté cesto si rozvaľkáme (cca na veľkosť plechu), dáme
na plech s vystlaným papierom na pečenie a navrch natrieme
cesnakový krém. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút.
Dobrú chuť!