Krémový pôžitok
R E C E P T Y, T I P Y
Krémová, už nie úplne bežná polievka, ktorú by ste mohli s nami vyskúšať je
batátový krém. Mrkva a batáty jej dodajú nasladlú chuť, korenie zase pikantnosť. S intenzitou korenia myslite na to, či budú jesť polievku tiež deti.
Hrniec s pokrievkou GRANDE
4 l, s nepriľnavým povrchom
PFLUON GRANIT
113100
26,99
Dochucovacia súprava
4 ks + stojan
porcelán, bamb. drevo
152368
14,49
Miska ALFA
krémová 128450
béžová 128448
2,49
Kolekcia Grande
Riad GRANDE je veľmi obľúbeným a spoľahlivým riadom. Širokú ponuku hrncov,
kastrólov, súprav riadu, pekáčov... nájdete na www.oriondomacepotreby.sk
K príprave potrebujete:
800 g batátov
2 väčšie mrkvy
soľ a čerstvé mleté korenie
1 lyžica olivového oleja
2 cibule
1 lyžica masla
3 strúčiky cesnaku
štipku mletého zázvoru, koriandru
a rímskej rasce
2 jablká
1,2 litra zeleninového vývaru
100 ml smotany
pažitku, chilli papričku a kyslú smotanu na ozdobenie
chlieb alebo bagetu na topinky
Panvica GRANDE
pr. 26 cm, s nepriľnavým povrchom
PFLUON GRANIT
112951
24,99
26
POSTUP:
Rúru predhrejte na 200 °C. Batáty olúpte,
mrkvu očistite a oboje nakrájajte na väčšie
kusy. Rozložte na plech, osoľte, pokvapkajte olejom, premiešajte a pečte 30-40 minút
domäkka. Nakrájajte cibuľu nadrobno a na
masle ju vo väčšom hrnci Grande pomaly
opečte dosklovita. Pridajte cesnak, zázvor, koriander a rascu a ešte chvíľu zvoľna restujte.
Olúpte jablká, nakrájajte na osminky, zbavte jadrovníka a pridajte k cibuli. Premiešajte a zhruba 5-10 minút opekajte, aby jablka
zmäkli. Prilejte časť vývaru, priveďte k varu
a odstavte.
Krájač na jablká
nerez, plast
130469
5,79
Upečenú zeleninu presuňte z plechu do hrnca
k cibuli a jablkám, zalejte zvyšným vývarom
a priveďte k varu. Krátko povarte a všetko
rozmixujte na hladký krém. Prilejte smotanu,
osoľte a okoreňte a ešte krátko povarte. Ozdobte nasekanou pažitkou, nakrájanou chilli
papričkou zbavenou semienok a lyžicou smotany. Podávajte s topinkami.
ORION MAGAZÍN