Z A VÁ R A N I E
Chutí vám pesto?
Pôvodne talianska pochúťka sa stáva neoddeliteľnou súčasťou letného varenia aj u nás. Istotne
poznáte bazalkové pesto, ale Florentýna vo svojej
Kuchařce pro dceru uvádza aj veľmi zaujímavé
pesto z hrášku, húb, sušených rajčín či cukety.
Podelila sa s nami o svoje poznatky, ktoré nazbierala pri príprave rôznych druhov pesta.
Tri spôsoby
prípravy pesta
Doska na krájanie
MANGO
50,5x16 cm
126831
15,49
Mažiar
BLACK
porcelán,
pr. 12 cm
131030
1. Suroviny spracujte v mažiari
a postupne pridávajte olej.
2. Využite elektrický mixér alebo sekáčik.
Je to najrýchlejší spôsob, pesto však bude
veľmi jemné a bude vyžadovať viac oleja.
Ako pesto uschovať?
7,99
Krájač na bylinky
KOLÍSKA
3. Bylinky ručne nasekajte nožom na doske
– je to namáhavé, ale zachová sa tak
štruktúra nasekaných byliniek a jednotlivých surovín.
Aby pesto neskvasilo, prilejte na záver do pohára olej. Ten zabráni
prístupu vzduchu a spomalí tak proces kvasenia. Poháre s pestom
uložte v chlade – v chladničke vydrží niekoľko dní až týždňov. Do
mrazničky uložte pesto v silikónovej formičke.
Silikonová forma
12 veľkých častí
151719
10,99
12 menších
kociek
151105
5,49
JAR – LETO 2022
nerez, plast, š. 17 cm
130497
7,59
Vedeli ste, že...?
• pesto využijete
nielen na gr ilova
né
mäso, ale aj k ha
luškám, cestovin
ám,
zeleninovým šalá
tom, dochutí letn
é dipy,
sendviče, pizzu
• do pesta môžet
e využiť všetky dr
uhy
letných byliniek
– bazalku, petr
žlen,
koriander, mätu,
ale aj vňať z mla
dej
repy, mrkvy, reď
koviek. Môžete
ale
pr idať aj listy m
ladého špenátu,
poľníček,
rukolu
• pre ozvláštnen
ie chute môžete
pr idať aj
rôzne orechy
73