Ak ste už hladný ako medvedď, pripravte si chutný a zdraviu
prospešný pokrm z tohto zeleného prírodného pokladu.
Základom väčšiny receptov je pesto z medvedieho cesnaku.
Investovať čas do jeho výroby sa veru oplatí, pretože ochutí
mnohé pokrmy av časovej tiesni poslúži ako vynikajúca omáčka
na cestoviny. Správne uskladnený v mrazničke vydrží aj niekoľko
mesiacov.
Nevyhnutný
pomocník nielen na jar
• naseká ovocie, zeleninu, orechy aj syr
• vie sekať najemno aj nahrubo
• s košíkom na odstreďovanie
byliniek a šalátov
•s nástavcom na prípravu
nátierok a dresingov
Pesto
klenot jarnej kuchyne
• 150 g listov medvedieho cesnaku
• 50 g strúhaného parmezánu,
pecorina a pod.
• nastrúhaná kôra z polovice citróna
• 50 g orechov (vlašské, píniové, mandle,
kešu, pistácie) alebo slnečnicových
semienok
• 150 ml olivového oleja
1/2 lyžičky soli
Orechy nasucho opražte na panvici
a nechajte vychladnúť. Listy cesnaku
umyte, osušte a rozmixujte spolu
s orechmi, soľou, citrónovou kôrou a syrom.
Prilejte olivový olej a rozmixujte znovu
na požadovanú konzistenciu. Hotové
pesto plňte do pohárov a zakonzervujte
lyžičkou oleja. V uzavretom pohári vydrží
v chladničke asi týždeň. Vo vhodnej dóze
ho však v mrazničke môžete skladovať aj
niekoľko mesiacov.
Strunový sekáčik
HANDY,
s príslušenstvom
31,90 €
25,50 €
Kanvička na olej
GrandCHEF 0,51
18,90 €
15,10 €
Dózičky so zeleným pokladom
Medvedí cesnak sa dá aj nasušiť,
ale chuť aj hodnotu si najlepšie uchová,
keď ho zamrazíte. Na hotové pesto máme
dokonalé dózičky, do ktorých sa zmestí tá
správna porcia. Zdravé pesto tak môžete
mať po ruke až do ďalšej sezóny.
Zdravé mini dózy
do mrazničky
PURITY 120 ml,
4 ks
vyrobené z materiálu pre
7,20 €
zdravotníctvo
a farmáciu
5,40 €