PISTÁCIOVÁ TORTA
S POMARANČOVÝM KRÉMOM
Doba prípravy: 10 min.
Doba varenia: 13 min. na 600 W
Doba odstátia: 10 min.
INGREDIENCIE PRE 4-6 OSÔB:
Korpus:
• 75 g hladkej múky
• 60 g krupicového cukru
• 35 g jemne nasekaných pistácií
+ trochu na ozdobu
• ± 1 lyžička kypriaceho prášku
do pečiva
• ± ¼ lyžičky mletého kardamónu
• 2 vajíčka
• ± 3 lyžice mlieka
• ± 3 lyžice rastlinného oleja
• ± ¼ lyžičky vanilkového extraktu
Pomarančový krém:
• 180 g práškového cukru
• 55 g zmäknutého masla
• ± 2 lyžice pomarančového džúsu
• ± 1 lyžička pomarančovej kôry
PRÍPRAVA:
1. V Tornáde nasekajte pistácie. V Junior kuchtíkovi 2,75 l
premiešajte Optimum II metličkou múku, cukor, nasekané
pistácie, prášok do pečiva a kardamón.
2. Do Mix fixu II 350 ml dajte vajíčka, pridajte mlieko, olej
a vanilkový extrakt. Nádobu uzavrite vekom a dôkladne
pretrepte.
3. Obsah Mix fixu II prilejte k sypkej zmesi a miešajte
Silikónovou stierkou II, kým sa nevytvorí cesto.
4. Na dno Micro pro grilu položte Micro pro obruč. Dno a veko
zľahka vymažte olejom.
5. Cesto nalejte do Micro pro obruče, priklopte vekom do nízkej
pozície a varte v mikrovlnnej rúre 10-13 min. na 600 W.
6. Pred vyklopením nechajte korpus 10 min. odstáť.
Silikónovou stierkou úzkou obíďte obruč dookola, aby ste tortu
ľahšie vyklopili. Obruč odstráňte a korpus preložte pomocou
Optimum II obracačky širokej.
7. Krém: Do Supersonic šéfa vložte metličku, pridajte všetky
ingrediencie a ťahajte za povrázok, kým zmes nebude mať
hladkú konzistenciu.
8. Vychladnutý korpus rozkrojte, spodnú časť ľahko potrite
krémom pomocou Optimum II lopatky úzkej a priklopte ju
vrchnou časťou. Vrchnú časť a boky tiež potrite krémom.
Ozdobte nasekanými pistáciami a podávajte.