THAJSKÝ RYBÍ BURGER
Doba prípravy: 15 min.
Doba smaženia: 20 min.
INGREDIENCIE PRE 6 OSÔB:
• 750 g filé
• 5 g nahrubo nasekaného koriandra
• 1 červená alebo zelená čili paprička
(nahrubo nasekaná)
• 3 jarné cibuľky (nahrubo nakrájané)
• 60 ml thajskej červenej kari pasty
• 1/2 limetky (ošúpanej a odšťavenej)
• Soľ a čierne korenie
• Kokosový alebo rastlinný olej na vyprážanie
Na podávanie:
• 6 hamburgerových žemlí
• Čerstvý koriander
• 1 červená cibuľa (nakrájaná nadrobno)
• 1 červená čili paprička (nakrájaná nadrobno)
• 1 šalátová uhorka (nakrájaná na plátky)
• 2 jarné cibuľky (nakrájané nadrobno)
• Sladká čili omáčka (alebo iná thajská omáčka)
• Limetky nakrájané na štvrťky
PRÍPRAVA:
1.V Mlynčeku na mäso s mlecím diskom
pomeľte rybu, koriander, čili papričku
a jarnú cibuľku do stredne veľkej misky.
Pridajte zostávajúce prísady (okrem oleja)
a dobre premiešajte.
2. Zmes rovnomerne rozdeľte na 6 porcií
a vytvarujte fašírky.*
3. Do veľkej panvice nalejte olej a zohrejte
ho na stredne veľkom plameni. Keď je olej
pripravený na vyprážanie, opatrne vložte
fašírky a smažte ich 4-5 min. z každej strany.
4. Fašírky podávajte v hamburgerových
žemliach s čerstvým koriandrom, nakrájanou
červenou cibuľkou, čili papričkou, uhorkou,
jarnou cibuľkou, čili omáčkou a limetkou.
* Na rýchle a presné vytvarovanie hamburgerov
použite Hamburgrovač.